Sunday, 24 April 2016

Klassikko huonekalut ja parempaa bisnestä

Artekin myymälä väistyi keväällä vanhoista tiloistaan remonttiin joutuneen kiinteistön alta. Vanha liike oli ehtinyt palvella jo vuosia uskollisia asiakkaitaan ja vaihtaa omistajaakin vuoden 2013 aikana. Mutta mitä tuo muutto toi tullessaan? Toivottavasti ainakin parempaa bisnestä kaupalle, sillä liikkeen uudet tilat ovat ainakin minun mielestäni super onnistuneet.

Vaikka varsinainen Artekin perustyyli ei ole koskaan iskenyt suoraan sydämeeni, löytyy sieltä tätä nykyä aika paljon ihania juttuja. Onhan valikoima nykyisellään aika laaja sisältäen skandinaavisen muotoilun klassikot. Ja Vitran (nykyinen omistaja) valikoimasta löytyy vaikka mitä ihanaa suomalaiseen kotiin.

Jos asuisin modernissa kodissa, jonka ikkunoista aukeaa huikea näköala, hankkisin ensi töikseni tämän Eero Aarnion roikkuvan Kuplatuolin. Toki se vaatii tukevan katon ja kunnollisen kiinnityksen, mutta siinä vain on jotain niin ajatonta ja ihanaa.


Ja sitten kelpuuttaisin todennäköisesti aika monen valaisimen moderniin kotiini. Nykyisessä kodissamme judendtalon isoissa huoneissa kooltaan melko pienet valaisimet hukkuvat jotenkin isoon tilaan - tai sitten niitä pitäisi olla useamman valaisimen rykelmässä. Kauniita silti.

Ja sitten monet nahkalla verhoilut tuolit ovat tällä hetkellä ainakin osuvasti ajan hermolla. No, niistä ei tullut kuvaa napattua, muutoin kuin tästä myymälän yleiskuvassa näkyvästä Karuselli-tuolista. Sellaista ei meille mihinkään kotiin tule (vannomatta paras?). Silti jos et ole koskaan kokeillut istua siinä, niin kokeileppa ensi kerralla. Onhan vaan yksi mukavimmista tuoleista joissa olen koskaan istunut.


Joko sinä olet piipahtanut myymälään ja jos kyllä, mitä tykkäsit?

2 comments:

 1. Olen käynyt ja tykkäsin :) Onhan tuo uusi tila todella näyttävä ja valikoima ihanan monipuolinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin niinä kertoina kun olen käynyt liikkeessä asiakkaita on ollut. Toivottavasti myös sellaisia, jotka ostavat jotain.

   Tuossa tilassa tuotteet pääsevät jotenkin paremmin esille kuin siinä vanhassa vai johtuneeko onnistuneesta "sisustuksesta". Ihan nappiosuma silti.

   Delete