Saturday, 14 May 2016

Where did the summer go?

Juuri kun olin päässyt kesän makuun, tuntui kuin olisi matto vetäisty jalkojen alta. Kävin kesähelteillä Hietsun Kirppiksellä myymässä kellaria tyhjäksi ja kuuminta hottia kauppatavaraa oli tyttären hellemekot ja muut kesähepenet. Sadetakki ja kumisaappaat jäivät odottamaan seuraavaa myyntikertaa. Hah, nyt niille olisi jollakin käyttöä toisin kuin niillä kesähepenillä. 

Toinen asia mihin ehdin innostua oli parvekkeen laittaminen kesäkuntoon. Viime kesänä jo tutkailin ranskalaisen Fermobin mallistosta sopivia kalusteita, mutta kun kesä osoittautui kylmäksi jäivät nekin hankkimatta. Suunnitelmissa oli nimittäin päivittää parvekekalusteet vastaamaan nelihenkisen perheen päivällistarpeeseen. Entinen pöytä oli auttamattoman pieni neljän hengen ruokailuihin ja todella epäkäytännöllinen epätasaisine rottinkipintoineen. Viinlasillisen laskeminen pöydälle ei tullut kuuloonkaan.

Kun sitten sattumoisin näin Cobellossa piipahtaessani haluamani pöydän oikeassa koossa ja ulkona lämpömittarikin näytti +25C ei tarvinnut kauaa miettiä. Pöytä ja pari tuolia matkasivat mukanani kotiin. Tuoleja otin vain kaksi, sillä en halua tukkia parveketta kalusteilla. Päivällispöydän seuraksi saa kelvata kaksi seiskatuolia keittiön pöydän äärestä silloin kun kesäillan ruokailut hoituvat parvekkeella.

Näitä Fermobin kauniita kalusteita löytyy mm. Pariisin ihanista puistoista Jardin de Tuileriersista ja Jardin de Luxembourgista. Eli superkestävää laatua kuvittelisin. Kalusteet tuntuvat todella laadukkailta ja eivät keiku ja huoju käytettäessä. Kalusteita myyvät monet nettikaupat esim. Finnish Design Shop ja moni muu. Minulle nettiostosten helppoutta tärkeämpää oli saada ostaa tuote avokaupalla ja saada nähdä se lopullisella paikallaan ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa.

Tuoleihin sai hankittua kivat lattian harmaaseen väriin sointuvat pehmusteet joten nappasin ne samalla mukaan. Aika nappiostos, vai mitä? Mutta nyt vain niitä lämpimiä kelejä odottelemaan.Ihanaa lauantaita sinne ruudun toiselle puolen!

No comments:

Post a Comment