Monday, 6 June 2016

Be proud of yourself

Meillä suomalaisilla taitaa olla hiukan taipumusta jonkin asteiseen vaatimattomuuteen. Jos joku kehuu vaatteitasi saatat sanoa: "Tää on ihan vanha mekko vaan, alennusmyynnistä ostettu." Onneksi koulussa ainakin nuoremmille sukupolville opetetaan jo ihan muuta, ainakin meidän lapsille. Heille opetettiin jo esikoulussa kuinka ottaa kehuja vastaan. Kun joku kehuu sinua sano vain "kiitos" tai voit jopa vastata jonkun vaikka kehuessa kaunista vaatettasi: "Kiitos, niin minunkin mielestäni." 

Tämä tuli mieleeni kun Hernesaarenrantaan avattiin upea sauna-ravintola Löyly. Se on suomalaisen osaamisen taidonnäyte ja jos joku kehut ansaitsee niin arkkitehdit ja hankkeeseen riskillä ryhtyneet yrittäjät. Projekti on saanut maailman lehdistössäkin ylitystä, joka meillä Suomen (sosiaalisessa)mediassa on saatu joillakin tahoilla käännettyä jopa negatiiviseksi. Harmin paikka. Sillä Löyly on kyllä tosi komea. Tekijöillä on aihetta ylpeyteen.

Jos et ole siellä vielä piipahtanut, niin älä pelästy, kadulta päin katsottuna paikka näyttää useimmiten aika täydeltä. Ja iloitsen tästä tietysti yrittäjien puolesta. Mutta hämmästyttävää kyllä, mukaan mahtuu loistavasti, ainakin niinä kertoina kun olen siellä käynyt. Tarjoilupuoli on vielä testaamatta samoin kuin sauna. Mutta esteetikkona olen imenyt kauniista arkkitehtuurista ja suunnittelusta aimo annoksen, jotta voin ylpeänä sanoa: katsokaa, näin me tehdään asiat Suomessa.

Joko sinä olet ehtinyt kurkkaamaan Löylyn uumeniin?No comments:

Post a Comment