Wednesday, 1 June 2016

Floating and boating

Nämä mielettömän hienot kesäpäivät ja -illat saavat menokengän vipattamaan. Ja niitä menopaikkoja riittääkin ainakin täällä Helsingissä. Mutta nyt en puhu kaikista ihanista uusista ravintoloista, joita on avattu kuin sieniä sateella vaan ihan jostain muusta.

Menokenkien kolotus nimittäin johtuu tuosta lähilaiturin huomassa lilluvasta veneestä, jolla olisi jo kiva päästä veneilemään. Mies on jo ehtinyt heittämään pari venekeikkaa, mutta itse olen vasta siinä vaiheessa, että käväisin tänään laiturilla ja veneellä ensimmäistä kertaa talven jälkeen.

Kesän ensimmäinen venereissu vielä odotuttaa itseään, kelit ovat juuri nyt kohdillaan, mutta katsotaan miten säätilanne kehittyy. Meidän pikku paatissa on se hyvä puoli, että liikkeelle pääsee nopeasti kun vain sopivat kelit sattuvat vapaapäivään tai -iltaan. Mistään valtavasta huvipurresta ei ole kysymys, ehei, tuo veneemme on pikkuinen ketterä moottorivene, jolla pääsee retkille lähisaariin silloin kun tuulet ovat suotuisat ja aurinko porottaa. Vähän niinkuin mökin  korvike meille kantakaupungissa asuville.


Pitäisiköhän päivittää nämä vanhat Supergat uusiin nyt kun niitä näyttää taas katukuvassa vilkkuvan? Jotenkin nämä vaan minulla kuuluvat veneelle lähtöön. Eivät ehkä maailman käytännöllisimmät veneilykengät (kangasta), mutta menköön. Hyviä veneilykenkäideoita vastaanotetaan.Rakastan näitä rantamaisemia. Tänne paistaa aina ihana ilta-aurinko ja joskus tulemme vaan veneelle istuskelemaan jos emme jaksa lähteä "merta edemmäs kalaan". Sekin on joskus arki-iltana irtiotto arjesta kuin pieni miniloma. Ja niinhän se on: elämän pienistä asioista pitää ottaa joka päivä ilo irti, eikö vaan? Vaikka se tarkoittaisi istumista veneessä laituriin kiinnittyneenä.


No comments:

Post a Comment