Sunday, 26 June 2016

Retkivinkkejä kesäviikonloppuihin tai -lomapäiviin

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun retkikenkää kolottaa? Pääkaupunkiseudun liepeillä on paljon retkikohteita, joihin hurauttaa pienessä hetkessä. Eräs suosikkipaikoistani on Gumbostrand Konst & Form, joka sijaitsee Sipoossa.  Paikka ei pidä kovin paljon melua itsestään ja sijaitsee hieman syrjässä, joten se unohtuu helposti, kun suunnittelee viikonloppu- tai kesälomaretkeä. Mutta paikka on valtavan ihana keidas meren rannan lähettyvillä, metsän siimeksessä. Katsottavaa ja ostettavaa löytyy sekä taiteen, että sisustuksen ystäville ja vatsa täyttyy modernin kahvilan makoisista antimista. Joka ikinen kulma on viimeistelty wc-tiloja unohtamatta. Kaunista.Kirjoitin jo viime vuonna postauksen paikasta ja se löytyy täältä. Mutta pakko oli nostaa uudelleen tämä ihanuus esiin. Visiitti sinne kannattaa aina, niinkuin meillä viime viikonloppuna. Aika wautsi paikka, vai mitä?

Kun sitten olimme jo niin sanotusti "tien päällä" keksin samalle reissulle toisenkin kohteen. Pyysin miestä kääntämään ratin kohti Koiramäen Pajutallia, sillä olin painanut tuon paikan nimen aivojeni sopukoihin joskus aikaa sitten. Ja kun jo istuttiin autossa niin miksipäs ei samaan päivään mahtuisi toinenkin kohde.Keula kohti Tuusulaa siis. 

Koiramäen Pajutallin konseptiin kuuluvat useat pajutöitä pursuavat piharakennukset, lapsille viihdykkeeksi pari possua ja kaneja, country-henkinen myymälä sekä symppis kahvila. Ja niin, se olkihattu löytyi siis täältä.
Kolmas sympaattinen matkakohde sijaitsee Läntisellä Uudellamaalla. Satuin poikkeamaan Inkoossa Vanha Wihtori -nimisessä sisustus-/ antiikkikaupassa jokin aika sitten. Liike sijaitsee Helsingistä Tammisaareen vievän tien varrella. Myymälä näyttää ulkoapäin hyvinkin vaatimattomalta, mutta on varsinainen aarreaitta hyväkuntoisen antiikin ja romanttisemman tyylin ystäville. Kiinnitin huomioni laadukkaasti kunnostettuihin 50-luvun huonekaluihin, joista on pikkuhiljaa tulossa kysyttyä tavaraa. Mutta syykin selvisi aika pian. Myymälä on perustettu entisöintipajan kylkiäiseksi eli ammattitaito kunnostamiseen löytyy hyvinkin läheltä. Yrityksen nettisivut tosin kaipaisivat hieman freesausta, sillä ne eivät anna kovin houkuttelevaa kuvaa myymälän tunnelmasta. Mutta jos tykkäät antiikista niin suuntaa paikan päälle katselemaan. Tässä ainokainen kuva myymälästä, jonka tajusin ottaa. Pohdin myymälässä: mihinkähän sijoittaisin tuon ihka ihanan matka-arkun? No se jäi ostamatta.Mitä sinä suosittelisit meille seuraavaksi retkikohteeksi?


Gumbostrand Konst & Form
Vainuddintie 72-28
01150 Söderkulla
www.konstoform.fi

Koiramäen Pajutalli
Forsteninkuja 10 as 1
04360 Tuusula
040 - 539 6641 / Annukka Menna
paju@koiramaenpajutalli.fi

Vanha Wihtori
Yksityistie 11
10210 Inkoo
Puhelin: 050-5763505

2 comments:

 1. Mä asun niin kaukana etten varmaan ikinä tuu käymään noissa paikoissa.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomessa on paljon hienoja retkikohteita ja niistä saisi varmaan kirjan verran vunkkejä kasaan. Otin nyt vain nämä lähiympäristöstäni löytyvät, mutta mielellään saa kyllä vinkata muista kohteista ympäri Suomea. Suomi on niin upea maa varsinkin kesällä.

   Delete