Monday, 13 June 2016

Should we stay or should we go?

En tiedä kuinka paljon teillä muilla on tapana matkustaa, mutta meidän perhe reissaa aika paljon. Ja lapset ovat jo pienestä pitäen tottuneet siihen, että laukkuja pakataan ja matkalle lähdetään aika ajoin. Siitä on tullut tapa tai ei oikeastaan ole tullut vaan se oli jo tapana ennen lasten syntymää. Heidän syntymänsä ei siis vähentänyt matkustus intoa mihinkään vaan matkustaminen tehtiin varsinkin lasten ollessa vauva- ja taaperoiässä heidän ehdoillaan.

No, nyt on peiliin katsomisen paikka. Tälle kesälle ei ollut mitään sen kummempia matkoja buukattuna varsinkin kun viime talvi ja kevät olivat yhtä matkan tekoa. Siitä ihmeissään nuorimmainen aloitti jo hyvissä ajoin keväällä kunnon lobbauksen kesämatkan puolesta. "Kyllä meillä täytyy joku matka olla suunnitteilla, onhan, onhan?" Ja me aikuiset olimme kahden vaiheilla josko vietettäisiin tämä kesä kuitenkin kotimaassa. Eli me vanhemmat voimme vain katsoa itseämme peiliin ja todeta, että itsehän olemme samanlaisen matkustuskuumeen noihin murusiin tartuttaneet. Ja se näyttää istuvan aika syvällä. Isoveljellä ei vastaavaa kuumetta ollut havaittavissa, onhan hän tälläkin haavaa leireilemässä ulkomailla kavereiden kanssa. Ja varmaankin viihtyy tyytyväisenä kotonaan kun matkaltansa kotiutuu.

Niinpä keksin Tukholman risteilyn tuon neitokaisemme matkakuumetta taltuttamaan ja se sujuikin tällaisissa merkeissä.
Olin kuullut paljon hyvää Tukholman valokuvataiteen museosta, Fotografiska, joten suuntasimme ensin sinne.Rakennuksen yksi kauneimmista osista löytyi ylimmän kerroksen kahvila/ ravintolasta, josta aukesivat panoraamaikkunat merenlahdelle. Jo näkymä ikkunoista oli kuin taideteos itsessään. Tässä minä ja muru.

Ja loppupäivä kului kaupungilla ostosten ja lounaan merkeissä. 

Jospa tästä tulisikin sellainen intiaanikesä Suomessa, johon ei mitään matkoja tarvita. Veneretket saaristoon ja mökkiretket tarvittaessa. I'll keep my fingers crossed. Tai ehkäpä sittenkin... katsotaan miten käy.
No comments:

Post a Comment