Thursday, 14 July 2016

Heavenly places

Etelä-Ranskassa on niin monta kaunista kaupunkia, että ettei niihin kaikkiin ehdi mitenkään tutustua samalla reissulla vaikka kuinka haluaisi. Siksi päätimme käydä joissakin pikkukylissä, jotka aiemmilla matkoillamme olivat jääneet väliin. Yksi kauneimmista on Eze Village korkealla vuoren rinteellä Villefranche-sur-merin yläpuolella. 

Edellisen kerran olimme käyneet kylän porteilla silloisen kaksivuotiaan esikoisemme kanssa lastenrattaiden kera vain todetaksemme, että visiitti taitaa jäädä toiseen kertaan. Kylä rakentuu nimittäin mukulakivistä ja rappusista, joiden kipuaminen lastenrattaiden kanssa kesähelteellä on parempi jättää väliin, jollei satu olemaan kehonrakentaja ja rakasta painavien taakkojen raahaamista. Mutta nyt jo lasten kasvettua, oli laitettava rasti ruutuu tämän visiitin osalta. 

Kylän rakentuu kapeista kujista, jotka kiemurtelevat talojen väleissä. Oli kiinnostavaa nähdä kunka hotellien piccolot raahasivat kippikärryillä matkaajien matkalaukkuja hotelleihin. Olivathan ne aika vaikean reitin päässä kylän korkeimmissa osissa. Kylässä sijaitsee myös kuuluisa Jardin Exotique eli kukka- ja kasviharrastajien paratiisi, mutta se on maksullinen puutarha. Ja koimme, että tällä reissulla näemme noita kauniita kukkasia ihan riittävästi muutenkin, joten maksaminen puutarhavisiitistä oli turhaa. Sen sijaan satsasimme kivaan lounaaseen eräässä ravintolassa ja kahveihin Chateau Ezan parvekkeella. Näkymät sieltä olivatkin kerrassaan huikaisevat. Ja olihan kylä itsessäänkin aika viehättävä pikkuisine kujineen.


Kotimatkalla mies vielä halusi kurvata erään huikaisevan kauniin paikan kautta eli Saint-Jean Cap Ferratin Grand Hotel du Cap Ferratin puutarhaterassille drinkeille ja emmekä me muut matkaseurueessa vastustelleet seuratessamme kiltisti perässä tähän kauniiseen paratiisiin. Tässä kyseisessä hotellissa majailivat aikoinaan Somerset Maugham, Charlie Chaplin ja moni muu kuuluisuus aikoinaan. Siis nähtävyys sinänsä. Sisustusbloggarina kuvasin tietysti hotellissa sen minkä pystyin eli naistenhuoneen, aulan ja puutarhan. Kaunista, oi, kunpa voisin joskus asua tuolla edes yhden yön.
No comments:

Post a Comment