Monday, 18 July 2016

Our old country house

Upean Etelä-Ranskan jälkeen meidän oli aika suunnata auton nokka kohti supisuomalaista maalaismaisemaa ja siirtyä maanläheiseen tunnelmaan mökille. Mökillä ollessamme kuulimme surullisia uutisia Nizzasta - olimmehan itse olleet tuossa samaisessa paikassa vain muutamia päiviä ennen terrori-iskua. Ajattelin jälleen, kuinka moni asia elämässä on niin pienestä ja kohtalosta kiinni. Kiitollisina  siis viivymme vielä hetken täällä maalla.

Mökkimme on perheemme vanha sukutila, jossa omistajina on meidän perheen lisäksi muitakin. Siksipä sisustutuksessakin kauniisti sanottuna näkyy monen ihmisen ja sukupolven kädenjälki.   Ei ehkä ihan omaan makuuni, mutta yritin ikuistaa edes jotain kaunista tästä ihanasta vanhasta talosta.
Ja olkoonkin niin, emme ole lähteneet muuttamaan sisutusta omanlaiseksemme paristakin syystä. Ensimmäinen syy on pitkä matka mökille - viivymme mökillämme vuosittain vain korkeintaan viikon-pari. Toinen syy on kunnioitus mennyttä ja historiaa kohtaan. Ehkäpä tulee joskus vielä aika jolloin mekin laitamme jossakin omanlaisemme paikan. Mutta nyt nautimme tästä vanhan talon ihanasta tunnelmasta. Niin, tai voisin kyllä ottaa sen Huvila & Huussi ohjelman Mikko Vesasen joukkoineen tänne tekemään pienen kunnostusprojektin. Vink, vink. Mielestäni he ovat onnistuneet aika hyvin monessa eri projektissa. Mutta toistaiseksi tyydyn toimimaan luontokuvaajana ennen kuin saamme paikat mieleiseeni kuntoon.

Talolla on yli sadan vuoden historia. Isäni peri sen aikoinaan omilta vanhemmiltaan ja nyt me ja lapsemme saamme nauttia vanhan hirsitalon tunnelmasta. Jotain maagista tässä talossa on, sillä lapset nukkuvat vanhojen hirsiseinien huomissa 11 tunnin yöunia. Kun ulkona on helle voi talon sisällä olla ihanan viileää. Talo koostuu valtavasta isosta pirtistä, josta aukeaa ikkunat kolmeen eri ilmansuuntaan. Isossa keittiössä lämpiää puuhella viileinä kesäaamuina ja kaksi kamaria rapattuine uuneineen majoittaa väsähtäneet yöpyjät. Talosta aukeaa näkymät järvelle ja talon toisella puolen on pienempi järvi rantasaunoineen kaikkineen. Aika unelmapaikka siis. 


Mutta mukavaa alkanutta viikkoa teille sinne ruudun toiselle puolen täältä kukkaniittyjen keskeltä!


No comments:

Post a Comment