Thursday, 7 July 2016

Paradise in France

Niin moni ystäväni ja tuttavani on kehunut minulle erästä paikkaa, jota voisi kutsua myös paratiisiksi maan päällä. Tai ainakin paratiisiksi Ranskassa. Ja pakkohan oli lähteä tällä matkalla tutkailemaan millainen saari on tuo monien kehuma Porquerolles

Kehut osoittautuivat maineensa veroisiksi tällä lyhyellä visitiillä. Laivamatka Hyéresistä kesti vain 20 minuuttia ja voilá olimme saarella, joka sai vain melkein haukkomaan henkeään. Aivan mielettömät maisemat ja satumainen tunnelma. Suomen Hanko potenssiin 100 kaikella kunnioituksella upeaa Hankoa kohtaan. 

Vuokrapolkupyörillä (15€/ päivä) pääsi polkemaan ihan mihin tahtoi. Autoliikennettähän saarella ei ole juuri laisinkaan huoltoajoa lukuunottamatta.  Ja vaikka en varsinaisesti ole mikään hiekkarannalla kieriskelijä niin kyllä nämä rannat minullekin kelpasivat. Lapsienkin mielestä uiminen rannalla oli "ihan kuin uima-altaassa". 

Rantojen kristallin turkoosi vesi lumosi meidät kaikki. Siis ihan totaalisesti. Paras ranta oli mielestämme Plage d'Argentin takaa löytynyt pieni lahdenpoukama, jossa oli vain muutamia ihmisiä ja kristallin kirkas vesi. Tänne palaamme ehdottomasti uudelleen.
No comments:

Post a Comment