Thursday, 4 August 2016

Edistysaskelia

Ajatukseni tyttäremme huoneen sisustuksen suhteen ovat saaneet muhia päässäni jonkin aikaa ja jotain konkreettista on jo tapahtunut. Puuseppä kävi ottamassa mitat seinäpaneeleita varten ja odotan kauhun  ja innon sekaisin tuntein tarjousta ja mahdollista hintalappua tuolle työlle. Ajatuksissa pyörii vielä se, mitä tuon puolipaneloinnin yläpuolelle laittaisi. Tapettia vaiko mahdollisesti maalia. Siis tähän tyyliin joko panelointi ja maali tai panelointi ja tapetti. Kyseessä on siis tyttäremme huone. Kummasta sinä tykkäät?

Kuva: Alvhem

Kuva: Designwash.net/ PinterestVärimaailman nappasin Vitran uusista tuoleista, jotka huoneeseen hankittiin alkukesästä. Valkoinen ja tämä Icegrey, vaikka se näyttääkin alla olevassa kuvassa vihreältä.

Toinen vaihtoehto on jättää panelointi pois ja vain vaihtaa huoneeseen uusi tapetti. "Tapetilla" ovat olleet mm. nämä Ferm Livingin tapetit:


Ja tämäkin näyttää ihanalta - mutta ainiin, minunhan piti pyrkiä romanttisemmasta tyylistä selkeämpään tyyliin. Meinaa aina unohtua matkan varrella. Mutta silti tämä William Morrisin tapetti on ihana:

Kuva: House of Philia

Projekti on edennyt jo osittain kalusteiden suhteen. Möin jo pois raskaan vanhan kaapin (alla), joka hallitsi huonetta liikaa ja se päätyi Lahteen uuteen kotiin. Tuon urakan jäljiltä odottaa nyt kasa tavaroita, joille pitäisi keksiä uusi säilytyspaikka. Mutta eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa etene. Ei ainakaan kukaan pääse syyttämään hätiköidyistä päätöksistä.


6 comments:

 1. Makukysymys ja kumpikin näyttää hyvältä. Mun valinta olisi kuitenkin puolipanelointi maalatulla seinällä -sitä kun on helppo muuttaa toisen väriseksi, jos muutosta haluaa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kannanotosta. Näen, että teitä lukijoita on paljon, mutta harvoin kukaan uskaltaa mitään kommentoida. Kaipaan kuitenkin apua ja tukea näihin omiin ajatuksiini. Kiitos siitä.

   Olen ollut tosi vahvasti tuohon tapettiin päin kallellaan, mutta juuri nyt maalaus+paneeli yhdistelmään. Ja ihan samasta syystä kuin sinäkin. Maalivärin vaihtaminen joskus myöhemmin on helpompaa kuin uudelleen tapetointi. Asiaa puoltaa myös se, että huoneen yhdellä seinällä on ollut tapetti ja olen jo kyllästynyt siihen. Samoin voi käydä uuden tapetin kanssa.

   Delete
 2. Puolipaneeli ja maalaus näyttää kuvassa ihanalta, valitsisin ehdottomasti sen. Itse en välitä tapeteista, koska isoilla pinnoilla ne usein hallitsevat liikaa huoneen ilmettä ja kyllästymisen vaara on liian suuri :)
  Yleensä tyttöjen ja miksei poikienkin huoneissa tuppaa olemaan kaikenlaista tilpehööriä esillä, niin maali olisi selkeämpi vaihtoehto. Mielenkiinnolla odotan mihin päädyt!

  -Marenki

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sitä tilpehööriä kyllä löytyy. Olen yrittänyt ostaa säilytyslaatikoita ja piilottaa ovien taa ylimääräisen, mutta silti sitä tavaraa on kyllä näkyvilläkin. Ja tapetti saattaa rajoittaa myös seinille ripustettavia tauluja yms. vaikka tuokin oman tunnelmansa. Pitää varmaan tehdä oma postaus "nyt" eli lähtötilanteesta.

   Delete
 3. Mikä näistä vaihtoehdoista miellyttää eniten tyttäresi silmää? Petran House of Philia kotona on kyllä tosi kaunis sisustus, ei hullumpi tapetti.
  Inkeri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyttäremme antaa minulle vapaat kädet ja sanoo, että hänelle käy molemmat vaihtoehdot. Mutta jos maalataan niin harmaa/ sinertävä seinä saisi kuulemma olla. Niin ja telkkaria ja isompaa sänkyäkin toivotaan

   Delete