Friday, 26 August 2016

Keep on dreaming

Joskus näissä sisustusjutuissa tulee takapakkia aivan kuten muillakin elämän osa-alueilla. Ja minulla se vastoinkäyminen tuli nyt. Ne paneelit. Kaikki ei mennyt kuin Strömsössä. Puuseppä kävi mittailemassa ja teki tarkat piirustukset, mutta... tuolla paneelien hinnalla saisin koko tyttäremme huoneen sisustettua ja kalustettua laadukkaasti ja rahaa jäisi moneen muuhun hankintaan kuten esimerkiksi:

Poul Kjaerholm
Yhden näistä unelmatuoleistani, tanskalaisen Poul Kjaerholmin PK22 nahkatuolin olohuoneeseen.Arne Jacobsen
Ja työhuoneeseen Arne Jacobsenin klassisen Sjuan työtuolin nahalla verhoiltuna. Ok, tunnustan, ainakin yksi nahkainen tuoli olisi kiva saada. Ja mieluiten kauniisti patinoitunut vintage-tuoli. Noita on vain niin harvakseltaan myynnissä, ainakin jos tuolin pitäisi olla alkuperäiskuntoinen, mutta silti ihan ehjä.


Fanny Tavastila
Sen taulun olohuoneeseen. Olen ihastunut Fanny Tavastilan taiteeseen ja joku tällainen sopisi siihen kakluunin viereen.

Fanny Tavastila: Lykke

Joten keep on dreaming - nyt täytynee toteuttaa Plan B eli huoneen seinien maalaus. Farrow & Ballilla näyttää olevan aika kivoja maalisävyjä tämän hetkisessä kartassa ja taidanpa tilata muutaman pikkupurkin maaleja koemaalausta varten. Jos osaat vinkata, mikä kotimainen maali antaisi ihanan mattapinnan ja sisältäisi paljon pigmenttiä, otan vinkkejä mieluusti vastaan. 

Tosin hiukan itsepäinen kun olen, niin tunnustan scrollanneeni You Tubesta DIY videoita kuinka rakennat seinäpaneloinnit itse. Niitä löytyy mm. hakusanoilla: spegelpanel, bröstpanel, wainscoting. Periaatteessa ei kovin monimutkaisen näköinen homma, jollei olisi tällainen poropeukalo. Että josko sittenkin.

Ihanaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolen, minä jatkan unelmointia!

2 comments:

  1. Oletko koeistunut tuota PK22 tuolia? Eräillä ystävillämme on ko. tuolit ja kukaan ei koskaan istu niissä, sillä se on lähes mahdotonta. Niin epämukavaa se on. Juuri tänään ystäväni puhui, että aikoo ehkä myydä ne ja ostaa jotku kutsuvammat ja etenkin mukavammat tuolit tilalle. Tämä vain tiedoksi, jotta voit miettiä vieläkö ne haavelistalla tarvitsee olla. Toimivat kyllä varmasti esim. eteisessä tavaranlaskupaikkana ;-) Tuo työtuoli sen sijaan on aivan ihana! Kivaa viikkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, me ollaan koeistuttu ne moneen otteeseen ja hyväksi todettu siihen meidän tarkoitukseen. Ne nimittäin tulisivat olohuoneeseen, jossa on super mukava sohva. Ja käyttötarkoitus olisi istuttaa lähinnä vieraita sen hetken kun he meillä viihtyvät. Ja lopun aikaa sitten vaan ihastelisimme tuoleja:):)

      Delete