Sunday, 18 September 2016

Black and white

Mattoepsiodi on saatu nyt tyttäremme huoneessa päätökseen. Mies aina välillä tuskaantuu päättämättömyyteeni, mutta hiljaa hyvää tulee. Pyöriteltyäni erilaisia vaihtoehtoja luvattoman kauan ja elettyäni aikani virtuaalitodellisuudessa netin mattosyövereissä rohkenin ottaa ratkaisevan askeleen. Tuo virtuaalishoppailu on haastava taiteenlaji, sillä jos lähdet etsimään hakusanoilla "mustavalkoinen matto" löydät itsesi muutaman tunnin päästä ihan jostain muualta kuin netin mattokaupoista. Tarjonta on niin iso, että lopulta sitä turhautuu etsimiseen ja hyppääkin mieluummin lukemaan vaikka muiden blogeja. Ja niistä blogeistahan löytyykin sitten "blogimattoja", joita olin jo etukäteen päättänyt vältellä, niin kauniita kuin ne ovatkin juuri nyt. Halusin jotain ajattomampaa.

Mattometsästys sai ratkaisevan käänteen kun sain heivattua itseni sohvalta netin syövereistä todelliseen reaalimaailmaan Catalinaan ja Cobelloon. Päätöksenteko oli paljon helpompaa kun näin mattoja "livenä" ja sain niitä kotiin kokeiltavaksi. Olen valitettavasti nimittäin haksahtanut joissakin sisustushankinnoissa (tilaustavaroissa) kalliisiin virheinvestointeihin ja nyt siihen ei ollut varaa eikä halua.

Catalinasta otin sovitukseen Linie Designin Marikon, se kun oli nettisurffailuissa kiinnittänyt tyttären huomion. Onneksi sitä oli haluamassani 200x300cm koossa. Maton raidat stemmasivat juuri hankitun Vitran tuolin Icegrey-maailmaan ja ilme ei ollut turhan totinen. Onhan kyseessä kuitenkin lastenhuone.


Kakkoskandidaatti oli tanskalaisen Rezas:in Carpe Diem Collectionin valkoinen kelimmatto harmaalla kuviolla tai harmaa matto tummanharmaalla kuviolla. Mutta valkoisella lautalattialla nuo molemmat näyttivät ihan super pliisuilta.

Kolmas kandidaatti oli saman valmistajan, Linie Designin Tile värissä Black and white. Tämän lattialle levitettyäni tiesin, että etsintä oli päättynyt. Mariko-matto oli ihan kiva, mutta siihen kyllästyisi varmaan nopeasti. Tämä oli ajattomampi ja kestää aikaa paljon paremmin. Persoonallisuutta huoneeseen saa seinät maalaamalla ja tekstiileillä. Ja tämä matchasi myös byLassenin Twin pöydän pariksi.Huippuvalinta, johon olen ollut näiden parin päivän kokemuksella enemmän kuin tyytyväinen. Ihan kiva vai minkä sinä olisit valinnut?

2 comments:

  1. Hyvältä näyttää! Tuohon mattoon on helppo yhdistellä muita sisustusjuttuja ja värejä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Juuri noin ajattelin minäkin, että mustavalkoinen toimisi hyvin tässä huoneessa parin värisävyn parina olematta silti liian tylsä. Meillä on muissa huoneissa pääasiassa yksivärisiä mattoja joten tämä oli pieni poikkeama siihen. Neutraali pohja silti muulle sisustukselle.

      Delete