Monday, 26 September 2016

Musta hevonen

Voiko päätöksenteko olla hankalaa? No kyllä voi! Syksyn aikana sisustusrintamalta on kantautunut kovastikin uutisia ihanista sinisen ja siniharmaan sävyistä seinämaaleissa. Niinpä minäkin sain tartunnan. Tartuntaa vielä edesauttoi ihana jäänsininen Vitra DSR tuoli, jonka ehdin jo aiemmin hankkimaan tyttären huoneeseen. Nytpä sitten ajattelin etsiä sille sielunveljen saman sävyisestä seinästä.

Tyttären huoneen makeover-ikuisuusprojekti eteni siihen vaiheeseen, että UPS kiikutti kotiin näytepurkit Farrow & Ballin maaleista, joita pääsin sitten sutimaan seinään viikonlopun aikana. Pikkuisesta 100ml purkista riittää ohjeen mukaan 1m2 kokoiselle alueelle maalia. Olin valinnut väreiksi harmaan Pavillion Grayn ja Light Blue -sävyn aiemmin hankkimani sävykartan perusteella. Netistä katsottuna värit näyttivät kovin toisenlaisilta kuin pahviselta värikartalta hahmoteltuna. Yritin valita kaksi erilaista sävyä, jotta voisin sitten kokeiltuani valita sopivimman.

Tikkurilalta ei ilmeisesti saa noin pieniä värinäytteitä - korjatkaa jos olen väärässä - tai ainakin  eräs maalimyyjä minulle väitti niin. Siksi päätin tilata nuo pikkuiset 8 euron purkit Englannista asti.


Maalin koostumus oli paksun kermainen ja maali ei tuoksunut lainkaan, mikä tietysti oli plussaa kun kyse oli lastenhuoneesta. Valitsin nimenomaan tuon Estate Emulsion vaihtoehdon, kun valmistaja mainosti sitä kalkkimaalin kaltaiseksi mattapintaiseksi vaihtoehdoksi. 

Mutta mutta, ei lienee suuri yllätys, että sävy seinään sudittuna oli hyvinkin erilainen kuin purkissa oleva värisävy ja jossain määrin erilainen kuin värikartassa näkyvä sävy. Tytärkin kertoi, ettei hän mitään vihreitä seiniä halua. Eli tuo alempi Light Blue oli kyllä aika vihreä. Nyt kun seinä oli jo "pilattu" menin hädissäni tilaamaan kaksi uutta maalisävyä. Joku väri tuohon seinään olisi nyt kuitenkin vedettävä vaikka näistä kahdesta ensimmäisestä kandidaatista ei tainnut löytyä sopivaa.


Mutta onni onnettomuudessa. Naapurillani sattuu olemaan samanlainen projekti parhaillaan meneillään: pari F&B näytepurkkia tilattu ja koepalat sudittu eteisen seinään. Vuodatettuani ongelmaani hänelle, hän toi kotoaan toisen heille sopimattoman väri sävyn, Dimpse, ja kas kummaa se näyttikin jo paljon paremmalta ja raikkaammalta kuin ensimmäiset kaksi likaiseen vivahtavaa värisävyä. Eli musta hevonen ilmestyi kisaan mukaan pyytämättä ja yllättäen. Mutta nyt täytyy vain odotella niitä kahta pikku purkkia ja maalailla ne vielä tuohon sivuun niin eiköhän jo sitten ala olla päätökset valmiita.


Mitä sinä tykkäät? Mikä näyttää parhaimmalta? Kuvien perusteella on tietysti hankalaa sanoa mitään kun ei näe huonetta kokonaisuutena, mutta arvostan silti mielipidettäsi. Alla vielä kuva tuolista. Niinkuin huomaat poikkeavat värisävyt tästä aika huomattavasti.


Ihanaa alkuviikkoa sinne!

4 comments:

 1. Olen aina ihmetellyt värikarttojen värejä, joiden tarkoitus olisi olla tietty sama sävy purkin sisällön kanssa. Light blue-väri purkin kyljessä on tosi kaunis ja samaa sävymaailmaa tuolin kanssa. Mutta niinkuin kirjoitit, se onkin todellisuudessa oudon vihertävä. Mielestäni noista kolmesta "oikeasta" värisävystä parhaalta näyttää ystävällisen naapurisi väri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kitos mielipiteestäsi. Jännityksellä odotan mitä jännittäviä värisävyjä UPS:n tuomasta paketista kuoriutuu. Maalailen ne tuohon rinnalle ja sitten pitää vain päättää. Itsekin kallistun nyt Dimpsen puoleen.

   Delete
 2. Noista vaihtoehdoista hdottomasti Dimpse! Raikas ja klassinen.

  Meillä oli vastaava sävy edellisen kodin seinissä ja se näytti todella kauniilta valkoisia koristelistoja ja kehyksiä vasten.

  Väri ei tosin yltänyt ihan kattoon asti, vaan noin 30 cm matkalta katonrajasta alas päin seiniä kiersi valkoinen "raita", joka oli tismalleen samaa sävyä katon kanssa. Lopputulos näytti hyvältä ja tasapainotti melkein 3 metrin huonekorkeutta.

  Aikaisempi omistaja oli tehnyt nämä remontti- ja sistustusratkaisut ja lopputulos oli niin kaunis, harmoninen ja klassinen, etten halunnut tehdä mitään muutoksia. Hyvä on hyvä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, nyt huojun Dimpsen ja erään uudn sinisemmän sävyn välillä. Klassikkoaineksia lienee silti tuossa Dimpsessä - ehkäpä se, kun lattiat ovat valkoist ja listat myös. Meillä myös samoin katon valkoinen sävy jatkuu seinille asti muuraman kymmenen senttiä.

   Delete