Sunday, 4 September 2016

My olive tree

Näistä parvekejutuista tulisi tarinaa solkenaan kevään kynnyksellä, mutta nyt kun ollaan jo vahvasti kääntymässä kohti syksyä, koko parvekkeen olemassaolo meinaa unohtua ainakin täällä blogin puolella. Ei sen puoleen, että tuolla parvekkeella tulisi kovin paljon varsinaisesti oleiltua syyskeleillä. Se tuo silti oman säväyksensä syksyyn ainakin jos jaksaa nähdä vähän vaivaa istutusten suhteen.

Nyt oli jo korkea aika hankkiutua eroon kesäkukkasista ja pukea ruukut syysasuun. Olisi kuitenkin ollut liian ilmiselvä valinta istuttaa ruukkuihin pallokrysanteemia tai kanervaa ja niinpä hakeuduin ihan muille linjoille. Tuo oliivipuu on toki oleillut parvekkeella koko kesän, mutta rönsistyneet kesäkukat sen juurelta saivat liittyä biojäteastiassa muun maatuvan jätteen seuraan. 

Menin jälleen klassisella sammallinjalla - oma signatuurikasvini melkein. Sitä kun on löytynyt istutuksista parvekkeella aiemminkin sekä joulukukkien seurasta. Tuo uloke, joka löytyy varsinaisen parvekkeen ulkopuolelta on oiva paikka ympärivuotisille istutuksille. Tuossa ne eivät vie tilaa parvekkeelta, mutta näkyvät kuitenkin kauniisti makuuhuoneen ikkunasta ja tietysti parvekekaiteen takaa. Oliivipuu saa nyt siis jäädä odottelemaan pakkasen puraisua, ruukusta roikkuvat hopeaputokset samoin. Mutta ennen sitä minä ilmeisesti pääsen korjaamaan oliivisatoa, hah, mahtava saalis kerrassaan. Tai sitten täytyy pelastaa tuo oliivipuu talven ajaksi sisätiloihin.

Ihanaa alkanutta syyskuuta sinulle lukijani.
4 comments:

 1. Ihana pieni oliivipuu. Kun talvisää iskee, annathan sille mahdollisuuden jatkaa eloaan lämpimässä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärsin vasta tätä postausta kirjoittaessani, että oliivipuu voisi ehkä selvitä kuivasta huoneilmasta talvella. Täytyy yrittää siirtää se sisätiloihin myöhemmin syksyllä. Nyt se näyttää vielä nauttivan olostaan ulkosalla.

   Delete
 2. Onpa ihana yksityiskohta!
  Oletko koskaan ajatellut, että istuttaisit ruukkuun pienen tuijan? Noin isossa ruukussa se varmasti pärjäisi talven yli. Itse laitan syys/talvi-istutuksiin myös hopealankaa, joka kestää hyvin pakkasta eikä muutu rumannäköiseksi.

  -Marenki

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä idea, laitetaan harkintaan. Tuon oliivipuun tilallehan täytyy kehitellä talveksi jotakin. Hopealanka on ihana ja hypistelin sitä jo kertaalleen kunnes päädyin näihin sammalmättäisiin. Ne peittävät mullan mukavasti.

   Delete