Saturday, 17 September 2016

SOMEthing

Tämä postaus voisi varmaankin liittyä monessa blogissa julkistettuun sarjaan "Epäsuosittuja mielipiteitä". Koska kirjoitukseni kuitenkin sisältää vain yhden mielipiteen niin kulkekoon tämä postaus nimellä SOMEthing. Ja ennenkin jatkat lukemista niin korostettakoon, että tämä on kirjoitettu hiukan pilke silmäkulmassa, joten jos tunnustat syyllistyneesi johonkin alla mainittuun, olet silti varmaan ihan hyvä ihminen. 

SOMEmaailmassa viljellään paljon tiettyjä sanoja ja sanontoja/ ilmiöitä jotka omasta mielestäni ovat aika ärsyttäviä. Tai: miksi ei voi sanoa asioita niinkuin ne ovat vaan viljellään sanoja ja sanontoja niinkuin sopulilauma eikä ollenkaan yritetä olla omaperäisiä ja innovatiivisia. Mielestäni moni näistä SOMEjutuista on todella grrrrrr. Jos ei keksi itse mitään hauskaa sanottavaa niin eikö voi sitten kirjoittaa niinkuin asia on eikä matkia näitä "mukahauskoja" sanoja tai toistaa kuin papukaija jotain jo niin moneen kertaan nähtyä?  No, tässäpä näitä viikonlopun iloksi.

Vacay
Kääk, tämä on ärsykki numero yksi. Ok, olet menossa lomalle, mutta kuinka klishee on kirjoittaa Instagaramiin vacay!

Friyay
Hei haloo, Joo on perjantai, mutta onko se makeempi tai coolimpi kun se on friyay?


Sunday funday
Mikä tekee sunnuntaista erityisen hauskan päivän? Minusta se hauskin päivä on perjantai niinkuin monen muunkin mielestä, mutta harvemmin näkee Friday funday sloganeita. Ainiin, mutta Friday olikin Friyay.

Sydänmerkki käsillä
Näyttää joissakin kuvissa ihan hauskalta, mutta sitten kun näet tämän kolmannenkymmenennen kerran alkaa jo haukotuttaa.Voitonmerkki
Valokuvat joissa sormilla näytetään v-kirjain eli voitonmerkki. Somesta löytyy näitä miljoona päivittäin - todella omaperäistä. OK, no ei kai voi näyttää keskisormeakaan ja jonnekin ne kädet on kuvassa laitettava.


Smoothie bowl
Tiedättehän sellaiset kauniit kuvat, joissa aamiaiskulhossa on laitettu riviin marjat, myslit sun muut. Itse heittelen siihen luonnonjogurtin päälle marjat ja pähkinäsekoituksen sikinsokin. Siksi  näistä annoksista ei varmaan ole koskaan kuviakaan Instassa ja blogissa kun ne eivät täytä somekriteereitä. Joskus mietin, että varmaan olen huono ihminen kun en asettele näitä nätisti ja postaa kuvaa someen. Mutta seuraava ajatus on: so what!


Rehellisyyden nimissä saattaapa olla, että itsekin olen syyllistynyt joihinkin some-kliseisiin, mutta en tunnusta että olisin sortunut yllä oleviin.

Tuleeko sinulle mieleen muita vastaavia some kliseitä? kaikesta huolimatta hauskaa viikonloppua!


2 comments:

 1. Hyvä postaus, allekirjoitan nämä kaikki (tosin taidan joskus itse ottaa kuvissa tuon voitonmerkin.) ;-) Erityisesti minua ärsyttävät tuo käsistä tehty sydän ja järjestetyt marjat ja pähkinät. Muita vastaavia tulee mieleeni LIG life is good ja OOTD. Sisustuskuvissa ärsyttävät stringhylly ja mustavalkoiset isot diagonaaliset ruudut matoissa. Muutenkin inhoan sisustuskuvia, joissa on kaikki päivän kuumat hittituotteet, mutta persoona puuttuu. Ärsyttää myös sisustuskuvat, joissa kodit ovat täysin siistejä. Paljon mukavampi olisi katsoa luonnollisempia kuvia, joissa joku kahvikuppi ja lehti näkyisi pöydän kulmalla, kynttilätkin olisivat palaneet loppuun ja tyynyjä ei olisi pöyhitty kuviin. Nämä nyt ainakin tulivat heti mieleeni. Kivaa päivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, tämä käsitteli vain noita termejä ja kuvia, mutta toisen postauksen voisi tehdä sisustusklisheistä ja blogisisustuksista. On tosiaankin "blogimattoja" ja muita copy paste sisustusjuttuja joita näkee useassa blogissa/ kodissa. Mutta jos yhdessä kodissa on liian monta tuollaista elementtiä katoaa persoona, joka kodissa asuu, klisheiden taakse.

   Valtavirrasta poikkeaminen tosin vaatii rohkeutta ja sen kaivaminen omasta sisimmästään on joskus vaikeaa.

   Ihanaa sunnuntaita sinullekin ja kiitos kommentista.

   Delete