Saturday, 15 October 2016

Oh my god she´s mixing metals

Edellisessä postauksessa vilahti uusin sisustushankintamme, Piero Lissonin Frog tuoli. Tässä se nyt on ja jotta se ei olisi yksinäinen sammakko, on sille tilattu jo pari. En ollut ihan varma tästä valinnasta kun mies eräänä kauniina päivänä kantoi tuolin kotiin. Aprikoin kovasti tuota metallirungon väriä - mattaharmaata - kun tuolit tulevat kaakeliuunin viereen ja siinä uuninluukut hohtavat messinkistäkin messinkisempinä. Ja olohuoneessa seisovan lipastonkin metalliosat ovat messingin väriset. Mutta näyttää siltä että tuoli on tullut meille jäädäkseen. Ehkäpä tuo eri metallien sekoittaminen ei ole niin kamala juttu, vai onko? 

Bongasimme tuolin jo monta vuotta sitten, mutta silloin hankinta jäi harkinta-asteelle varmaankin samasta syystä mikä nytkin aiheutti epäröintiä: rungon väri.  Olohuone kun aukeaa moneen eri tilaan ja eri materiaalien yhdisteleminen on se haastava juttu. Varsinkin, kun meidän suunnitelmissa on yrittää välttää mummomainen tunnelma ja sujuttaa tuonne sisustuksen mausteeksi myös melko moderneja huonekaluja. Pakostakin tulee välillä näitä eri väristen metallien yhteentörmäyksiä, mutta ehkä se on ok. Vai miten teillä on ratkaistu tämän kaltaiset suuren luokan ongelmat?

Se mistä puolestani tuolissa pidän, on keveys ja jossain määrin minimalistinen muotoilu. Lisäksi tuo luonnon värinen istuinristikko antaa myös luonnonläheisen fiiliksen ja industrialistinen ilme pehmenee.

Halusin tuolin kaveriksi jotain pehmeää ja päätin hankkia lampaantaljat tuolien pehmusteiksi. Kuvassa vilahtaa yksi kandidaatti, mutta koska muitakin on harkinnassa niin ei siitä tällä kertaa sen enempää.
Tuolin historiaa
Designed in 1995 by Piero Lissoni, the Frog chair is considered the pioneer of the low and wide proportion seat cultivating a new way to live in a more relaxed and understated manner. Celebrating its 20th anniversary, Living Divani has updated this classic, yet kept its distinctive essence and characteristic of lightness. Today, the most contemporary soul of the Frog emerges in a total black Carbon Fiber version giving the iconic seat a sophisticated urban edge. A favorite of Luminaire, we are glad to attest to the chair’s good design by it being as relevant today as it was when it was first designed. Standing the ultimate design trial - the test of time. 

Harmonious proportions and a sense of understated luxury are the distinguishing elements of Living Divani, a dynamic Italian family run business. In 1998 Piero Lissoni formed a strategic alliance with the company and since then, has expressed the firm’s unmistakable style – discreet, neutral in its forms, light and dynamic with a well-balanced and essential design that combines clean lines and shapes with ergonomics and comfort. His highest goal is simplicity as a way of thinking, as an attitude that holds a great inner complexity. With understated ease, all his designs scale down and get to the essence of things.

The Italian born architect, Piero Lissoni has established himself as one of most notable names is contemporary design for his clean, industrial aesthetics. His approach begins from a humanistic vision that, for him, is the only one that would make sense to a true designer no matter the medium. The Frog chair, low to the ground with wide legs to support its generous seat and slightly reclined back, offers an inviting place to unwind. 
Lähde: www.luminaire.com

3 comments:

 1. Aika mukavalta tuo tuoli näyttää, lampaantalja on hyvä idea. Eiköhän eri metallivärejä yhdistellä nyt, koruissa etenkin. Yksi kikka "sulauttaa" mattahopea/harmaa muuhun ympäristöön voisi olla saman värin käyttö ripauksena muuallakin, tyynyissä, esineissä, tauluissa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, loistoidea tuo sulauttaminen. En tullut nähneeksi metsää puilta vaan fokusoin vaan tuohon yhteen harmaaseen metalliväriin. Pitääpä keksiä jotakin.

   Tämä on niin loistavaa bloggaamisessa kun saa ideoita, joita ei itse olisi tullut ajatelleksi. Normisti käytän tähän erästä naapuria, jolla on hyvä maku ja kysyn mielipidettä sisustukseen liittyvissä asioissa. Mutta the more the merrier eli kiitollisena otan vinkit vastaan.

   Delete
 2. Minäkin lisäisin jotain harmaata sisustukseen. Olen itse totaalisen hurahtanut harmaan ja messingin yhdistelmään :)

  -Marenki

  ReplyDelete