Friday, 28 October 2016

Pari vinkkiä vuodenaika sisustukseen

Rakastan kaikkia neljää vuodenaikaa. Ja vuodenajat saavat näkyä myös sisustuksessa sekä materiaaleissa että väreissä. Talvella koti näyttää talvivalossa ihan toisenlaiselta kuin kesäisessä auringonvalossa piehtaroidessaan. Koska tapanani on mukauttaa koti näihin vuodenaikojen vaihteluihin, tässä muutama vinkki siitä kuinka se onnistuu.

Lampaantaljat
Tämä on minulle uusi talvinen tapa sisustaa. Ihastuin lampaantaljoihin ja hankin tänä syksynä kotiin kokeiltavaksi pari erilaista taljaa. Skinnwillen kiharakarvaisen vaalean taljan ja Shepherdsin beigen paksun ja tuuhean taljan. Punnitsin valintaa näiden kahden välillä ja voiton vei tällä kertaa Shepherd. Skinnwille miellytti ulkonäöllään, mutta pitkät kiharat karvat painuivat kasaan ja taljan pehmeys katosi sen päälle istuttaessa. Shepherdin talja on ihanan laadukas ja pehmeä ja sen voi jopa pestä 30C lämpötilassa. Vinkkinä: näitä löytyi ainakin Helsingissä Tehtaankadun Winkel Shopista.Vasen Skinnwille, oikea Shepherd


Parveke ja piha
Kevät ja syksy näkyvät enemmänkin parvekkeella kuin kodin sisätiloissa ja hyvä niin. Kädet mullassa saan ajatukset ihan uusiin sfääreihin puhumattakaan siitä, kun pääsen kuolaamaan puutarhamyymälöihin sitä kaikkea ihanaa mitä parvekkeelle voisi hankkia. Onneksi en asu omakotitalossa - näen vain sieluni silmin itseni raahaamassa pensaita ja puskia enemmän kuin laki sallii kotipihan koristukseksi. Parvekkeella tuo hulluus pysyy edes jotenkin järjellisyyden rajoissa.Tyynyt
Sisällä varaudun talven tuloon vaihtamalla koristetyynyt kesäisistä talvisempiin. Tässä alla työhuoneen pinkki piristys, kesä-kevään tunnelmista ennen syys-talven tunnelmaa. Millaiselta tämä sama näkymä näyttää syksyn tai talven väreissä. Mustaa, harmaata tai jotain maanläheistä kenties? 


Valaistus
Meillä on paljon pöytävalaisimia, mutta ne ikään kuin "sammuvat" kesäksi ja syttyvät uudelleen vasta syksyn tai talven tullen. Rakastan leveillä ikkunanlaudoillamme tunnelmaa tuovia lamppujamme juuri tällaiseen vuodenaikaan kun iltaisin on pimeää ja vietämme paljon aikaa kotona. Vinkkinä: itse käytän näinä pimeinä vuodenaikoina ajastimia pistorasioissa jolloin lamput syttyvät ja sammuvat automaattisesti. Onpa kiva tulla kotiin illalla kun tunnelmalamput valaisevat kodin vaikkei ketään sattuisikaan olemaan kotona! Clas Ohlsonilta löytyy ajastimia aivan varmasti.Näillä vinkeillä vaihdan tunnelman toisenlaiseksi riippuen vuodenajasta. Ei ole kovin kallista tai vaivalloista toteuttaa, vai mitä?

2 comments:

  1. Täällä yksi taljafani ihastelee noita upeita taljoja. Täytynee hakea omansa, kun ehtii sinne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli muuten yllättävän vaikea löytää kaadukas talja. Niitä on monessa paikassa tarjolla, mutta ne olivat karheita, kovia tai ohuita eikä pestäviä. Tuo Shepherd on paksu ja pehmeä. Niin ja pestävä.

      Delete