Monday, 10 October 2016

The frog moved in da house

Joillakin naisilla on onni ja mahdollisuus sisustaa kotia omin päin ja omin valinnoin. Joillakin ei. Ja minä kuulun jälkimmäisiin. Sellaiset naiset, jotka päättävät pääasiassa yksin kodin sisustuksesta ihailevat usein sellaisia, joiden mies on kiinnostunut sisustukseen liittyvistä asioista. Minä taas tuskailen välillä päätösten keskellä. Asiassa on monta puolta. Jos saa ihan yksin päättää, on päätöksenteko helpompaa ja ratkaisut löytyvät nopeammin. Ja jos molemmat vielä osallistuvat kustannuksiin eikä miestä kiinnosta sisustusjutut niin kukaan ei kotona valita tehdyistä päätöksistä. 

Meillä mies taas on ollut melkein yhtä kiinnostunut kotimme mööbleeraamisesta kuin minäkin. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. 

Plussaa

+ Miestä ei yleensä tarvitse pakolla raahata sisustuskauppoihin.
+ Koti ei ole naismaisesti sisustettu (jaa no mitähän sekin on, mutta miehen kädenjälki näkyy kyllä).
+ Koti tuntuu kodilta molemmille, kun valinnat on tehty yhdessä.
+ On joku jonka kanssa pallotella mielipiteitä.


Miinusta

- Päätökset syntyvät hitaasti varsinkin silloin kun maut eivät kohtaa.
- Joutuu tekemään kompromisseja.
- Joutuu tekemään myönnytyksiä.

Eli kun on useampi päättäjä niin tarvitaan neuvottelutaitoja, sitkeyttä ja ennen kaikkea aikaa ja voimia, että aina löytyy se sopiva ratkaisu.

Tässä esimakua siitä, kun mies sai tahtonsa läpi ja minä tässä vielä sulattelen valintaa. Eli en tiedä onko se onni vai onnettomuus, että annoin periksi ja tämä kaluste muutti meille. Myöhemmässä postauksessa lisää siitä millainen "Sammakko" muutti taloon. Ja ehkä myöhemmin selviää muuttuiko tämä sammakko silmissäni prinssiksi, ha hah.

Mitenkäs teillä. Kuka päättää?

Kuva: Archiproducts

3 comments:

 1. Kuulun sinun kanssasi samaan kerhoon ja välillä se kyllä ottaa päähän. Sohvatyynyt ehkä vielä voin hankkia omin päin, mutta muuten kaikkea puntaroidaan yhdessä. Ja niitä sitten puntaroidaankin pitkään ja hartaasti. Juuri kun luullaan, että löytyi se paras vaihtoehto, toinen keksii vielä jonkin epäkohdan tai heittää kehään mustan hevosen. Ja homma alkaa taas alusta... Mutta onhan se kivaa, että on yhteiset mielenkiinnon kohteet. :)

  Ripi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä vertauskuva tuo sohvatyynyt. Pätee meilläkin:) Mutta ehkäpä sitä saa jotain iloakin näistä yhteisistä päätöksistä vaikka ei silloin aikoinaan tullut papin aamenta kuunnelleensa ajatelleeksi, että avioliitossa oikeasti väännetään kättä ei kaapin paikasta vaa siitä millainen kaappi valitaan.

   Delete
 2. Täällä mies ei varmaan huomaisi, vaikka vaihtaisin koko kodin sisustuksen. Eikä se hänen maailmaansa juuri hetkauttaisi, pääasia, että vene pysyy ennallaan ;-) Toki veneessäkin saan "sisustaa" aivan rauhassa, kunhan purjeet ovat juuri sellaiset mihin hän on panostanut kaiken energiansa, niitä hankkiessaan ja vertaillessaan. Mieheni edustamalla kodin "sisustusajattelulla" esim. huonekaluihin panostaminen on aivan turha rahanmenoa. Että näin täällä. Toinen tarina on ulkomaan matkat... minun heiniä sekin.

  ReplyDelete