Sunday, 27 November 2016

Isojen vuorten juurella

Viimeisin hotellivisiittini oli sisustuksen puolesta oikein onnistunut. Kyllähän sitä yönsä nukkuu aika sikeästi missä vaan, kun on päivän temmeltänyt noin kolmen tuhannen metrin korkeudessa suksilla, mutta kaunis hotellisisustus soi levon sekä sielulle että ruumiille.

Hiihtoreissumme suuntautui siis Itävallan Tiroliin Zillertalin laaksoon ja hotellinamme matkan ajan toimi onnistuneesta Hintertuxerhof. Tähtiä tällä hotellilla taitaa paikallisen luokituksen mukaan olla kolme, mutta ihan mukiin menevä kolmen tähden hotelli tuo olikin. Meillä oli onneksi tuuria, sillä satuimme saamaan huoneen hotellin uudemmalta ja remontoidulta puolelta toisin kuin osa matkaseurueestamme. Huoneesta tosin ei tullut napattua kuvia - klassinen virhe: väsyneenä perille päästyämme leväytimme matkatavaramme esille ja voilá kameran saattoi jättää suosiolla laukkuun. 

Mutta alla pari kuvaa hotellin yleisistä tiloista, jotka olikin sitten ihan viihtyisästi sisustettu. Ei valittamista. Alpeilla usein näkee todella kaunista puutyötä ja en tiedä mitä puuta tuokin seinä on mutta kaunis se oli silti. 


Eräs ihmetyksen aihe oli joka puolelle ripotellut tyynyt, jotka oli linkattu samalla tavalla kasaan joka ikinen. Taitaa olla Itävaltalainen tapa.Näkymät hotellista olivat ihan mainiot. Huoneen ikkunasta ja parvekkeelta avautuivat näkymät lumiseen metsään ja kohti lähintä gondolihissiä. Toiseen suuntaan hotellilta saattoi nähdä auringon kajon aamun sarastaessa tai viimeiset säteen sen painuessa vuorten taa.


Mutta löytyipä sitä perinteistä alppityyliä tästäkin hotellista. Vai mitä sanot näistä Dirlandaa pitsiverhoista. Tämä on enemmän sitä tyyliä mitä näissä alppihotelleissa tapaa nähdä. Nyt onneksi nämä ravintolapuolen pikkuikkunat olivat vain jäänne remonttia edeltäneeltä ajalta. Hyvä niin. Ruokapuolikin heijasteli kovastikin perinteitä kun jokailtaisella dinnerillä tarjolla oli lihaa ja super suolaista kalaa sekä suolaliemessä keitettyjä kasviksia. Mutta viikon wienerschnitzelikuurin jälkeen pääsi onneksi monipuolisemman ruokavalion pariin koto-Suomeen.

Tällainen toisenlainen sisustuspostaus tällä kertaa. Onko täällä muita joille on merkitystä sillä, miten lomamatkan majapaikka on sisustettu vain olenko ainoa tällainen hifistelijä?
No comments:

Post a Comment