Sunday, 6 November 2016

Matri bed

Instassa minua (@goldencupole) seuranneet lienevät jo huomanneet, että yhdessä kotimme huoneesta ovat seinät vaihtaneet väriä. Mutta samaisessa - tyttäremme huoneessa - on tapahtunut lähes samaan aikaan paljon muutakin. Ja paljon on tästä muutosprosessista vielä postaamatta. Yksi iso muutos on kuitenkin ollut sänky, jonka vaihdoimme 90 cm leveästä runkopatjasängystä Matrin reilun kokoiseen 120 cm leveään runkopatjasänkyyn. Samaan hengenvetoon tilasin Wings sängynpäädyn ja saman sävyisen helmalakanan. 

Erikoisuutena tässä kokonaisuudessa on sängyn korkeus: kun huonekorkeus yltää noin 330 cm:iin niin ajattelin, että sänkykin saa olla reilun korkuinen. Tytärkin toivoi korkeaa sänkyä. Niinpä tilasin sänkyyn ekstrakorkeat jalat, joten, nyt ei tarvitse tarkastella maailmaa ruhonjuuritasolta sängyllä loikoillessaan. Ja tuo sängyn leveys johtui ihan siitä, että minulla oli oma lehmä ojassa. Iltasatujen ja -tarinoiden lukeminen on aikuisellekin paljon mukavampaa kun mahtuu samaan sänkyyn viereen makaamaan. Meillä kun sitä läheisyyttä on kaivattu iltaisin siihen malliin ettei kannata ehdottaa satujen lukua sohvalta käsin. Nyt ei siis tarvitse enää notkua siinä kapean sängyn laidalla vaan saa itsekin aika mukavan lukuasennon.


Halusin sängynpäädystä simppelin. Kaavailin jo moneen kertaan nappiupotteista päätyä, mutta sitten päädyin tällaisempaan modernimpaa ratkaisuun eikä siihen. Onneksi Matrilla oli vaihtoehtoja mistä valita ja tämä kestänee paremmin myös aikaa.


Muhkea struktuuripintainen harmaa torkkupeitto on Familonin mallistosta ja koristetyynyt H&M Home mallistoa. Meriheinäkori, jota on kovin paljon näkynyt blogeissa löysi tiensä meille IKEAsta. Tilasin jo kertaalleen vastaavat Bloomingvillen korit, mutta ne olivat liian suuret. Nämä olivat hieman paremmat, mutta oikean kokoiset olisivat olleet Granitin syksyn malliston pikkukorit, jotka tosin myytiin loppuun ennen kuin itse heräsin kantamaan niitä kaupan kassalle. Seinässä Farrow & Ball maalin sävy Dimpse. 

Muista huoneen muutoksista lisää myöhemmässä vaiheessa, sillä jonkin verran on vielä kesken yksityiskohtien viimeistely.

No comments:

Post a Comment