Tuesday, 8 November 2016

You can count on grey

Meidän kodin seinät ovat saaneet olla rauhassa sen jälkeen kun järjettömän suuri koko huoneiston kattava remontti saatiin päätökseen muutama vuosi sitten. Mutta aikansa kutakin. Joskus vaan on tarvetta muuttaa tai raikastaa ilmettä aiemmin kuin on ollut edes tarkoitus.

Tyttösemme oli melkoisen pieni, kun muutimme tähän kotiin ja silloin aikoinaan tuli valittua reippaamman värinen kukkatapetti yhteen tyttären huoneen seinistä. Mutta kun aikaa kului, tuli tuosta tapetista riesa ja liian sitova elementti huoneen muulle sisustukselle. Tiedättehän, pikkutytöillä on se pinkki kausi ja sitten kun se menee ohi niin ... tilalle on saatava jotain muuta. Ensin kaiken pitää olla vaaleanpunaista ja pinkkiä ja sitten hetken päästä se on inhokkiväri yli kaiken. Niin taisi tällä kertaa käydä tyttären lisäksi myös äidillekin.

Oli siis aika tarttua tuumasta toimeen. Aikani värikarttoja pyöriteltyäni ja koemaalauksia suoritettuani tilasin Farrow & Ballin sävyn Dimpse. Mahtavaa laatua muuten tuo mattapintainen maali, Estate Emulsion. Siinä on todella peittävä pigmentti, jolla kunnon värisävy saatiin aikaan. Värikartassa sävy näytti ihan hentoisen haalean harmaalta, seinään vedettynä pienenä kaistaleena harmaalta ja kuten alla näkyy niin isompana pintana sinertävän harmaalta. Ja mikä kaikkein jännintä, sävy on päivänvalossa huomattavasti sinisempi kuin illalla keinovalojen loisteessa. Joka tapauksessa ihan nappivalinta sillä hieman sinertävän harmaata lähdin alunperinkin hakemaan.Alla kuva koemaalauksista, joista siis vasemmalla näkyvä Dimpse on sävy, jolla huone lopulta maalattiin. Maalin läisikien taustalla näkyy myös alkuperäisen seinämaalin väri.
Aiemmin kun seinät olivat yhtä tapettiseinää lukuunottamatta vaaleat, ei valkoinen kattopinta erottunut juuri lainkaan seinän väristä. Nyt tuo harmaa maali rajaa hyvin katon yläosan valkoisen kaistaleen. Samoin valkoiset jalkalistat ja valkoinen lautalattia nousevat paremmin esille. Kiva kuvavääristymä muuten tuossa alla olevassa kuvassa. Meillä EI ole kupolikatto vaikka kuvassa hiukan näyttääkin siltä. Note to self: "Ilmoittaudu seuraavalle kuvankäsittelykurssille."

Osittain yksityiskohtien viimeistely on vielä kesken - turnausväsymystä, sanon  minä. Taulut ja muut yksityiskohdat huutavat poissaolollaan ja osa vanhoista  valaisimistakin löytää pian itsensä Facebookin kirppisryhmistä. Mainio tapa muuten hankkiutua eroon ylimääräisestä tavarasta, jollet ole vielä kokeillut.


Työpöydän selkeälinjainen valaisin on ollut nappiostos Ikeasta. Led-valaisimen muotoilu on niin ajaton etten ole siihen vielä hetken vertaa kyllästynyt. Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän tykkään selkeistä linjoista ja tässä hyvä esimerkki siitä.

Tässä kaikki tällä erää. Seuraavat päivitykset tai Instan kuvat kertovatkin sitten todennäköisesti ihan muuta tarinaa. Nyt on nimittäin SE aika vuodesta kun on taas aika kaivaa alppisukset naftaliinista ja suunnata kohti Alppien lumisia huippuja. ihan niinkuin Suomesta ei lunta löytyisi riittämiin, hah;) 2 comments:

  1. Upealta näyttää. Karkkia silmille tuo siniharmaa sävy seinissä. Oikeastaan vangitseva. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Oli haastetta löytää oikea sävy mutta lopputulos oli just se mitä haluttiin.

      Delete