Saturday, 18 March 2017

Love affair

Päätin viikonlopun alettua ilahduttaa itseäni jollakin esteettisellä jutulla. Uusia vaatteita en tarvinnut - tai tarvitseeko niitä koskaan, ostammeko vain ostamisen ilosta - joten mietin miten ilahduttaisin itseäni. Piipahdin työpäivän päätteeksi Stockan kukkaosastolla todetakseni sen tarjonnan taas harvinaisen, miten nyt sanoisin - tylsäksi. Ei inspiraatiota sieltäkään. Ennen Herkkuun suunnistamista heivasin itseni vielä Stockan pääsisäänkäynnin kupeessa olevaan kukkakioskiin. Ja mikäpä muu kuin viime vuonna kohtaamani rakkaus siellä nurkassa nökötti minua odottamassa!

Olin nimittäin viime vuonna kavereiden kanssa tekemälläni kevätmatkalla osunut Geneve-järven rannalle parhaimpaan magnoliapuiden kukinta aikaan. Ja vaikka matkan kohde olikin rakastamani Alpit, olisin voinut jäädä noiksi lomapäiviksi magnoliapuita ihastelemaan. Salamarakkaus kerta kaikkiaan.

Magnoliat Genevejärven rannalla

No tuolla kukkakioskin kulmassa pienestä maljakosta törrötti tutun näköisiä oksan käppyröitä, jotka hetkeäkään epäröimättä tunnistin magnolian oksiksi. Kovin olivat vielä vaatimattoman näköisiä. Mutta toisessa nurkassa olikin jo kovasti nupulla olevia yksilöitä. Eipä siinä kovin kauaa tarvinnut ostopäätöstä tehdä. Niinpä hetken päästä jo purjehdin läpi ruokaosaston rinta rottingilla kimppu kainalossa. Saa nähdä mitä näistä tulee. Viikonlopun vietämme matkoilla, mutta josko ne kukat kuitenkin puhkeaisivat lähipäivinä. Odotan sydän lääpällään.


Ihanaa viikonloppua!

Magnolia-Love-Paula

PS Niin ja jos joku vastaavia kaipailee, niin Inbloom-kukkakauppa Helsingin Uudenmaankadulla on näitä myös joskus myynyt.


No comments:

Post a Comment