Sunday, 25 June 2017

300 päivää auringon paistetta

Suomessa sataa kuulemma rakeita ja sadetakki on ollut viime päivinä kovassa käytössä useassa Suomen kolkassa. Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä nuo ilmaston oikut unohtuvat kuin tuhka tuuleen. Lähdimme nimittäin monen tuttavamme kehumalle saarelle, Mallorcalle jo tovi sitten. Täällä moni on ihastunut paikalliseen ilmastoon ja jäänyt jopa asumaan. Mallorcalla paistaa kuulemma aurinko 300 päivää vuodessa. Eipä tarvitse kauheasti ihmetellä, että sitruunat kypsyvät polttavan auringon alla. Meille taitaa riittää ihan saarella lomailu, uutta asuinpaikkaa tästä tuskin perheellemme siunaantuu - ainakin jos jälkikasvulta saa luvan kysyä. Kaverit odottavat jo Suomessa kuulemma.

Me majailemme Pohjois-Mallorcalla pikkuruisen Muron kylän liepeillä marokkolaisen Pedron omistamassa talossa. Pedro itse asustelee vakituiseen Palman kaupungissa, mutta oleilee talollaan talvisin. Hän vuokraa silloin tällöin "Fincaansa" (vapaa käännös maatilaansa) Booking.com:in kautta. Ja ihana talo tämä onkin. Kerta kaikkiaan ihastuttava. Helmikanat kaakattavat naapuritontilla, kukko kiekuu omaksi ilokseen ja aidan toisella puolella huojuvat maissipellot odottaen sadon kypsymistä ja joka iltaista katselulaitteiden tuomaa sadetta. Me suomalaiset tuskailemme päivien kuumaa paahdetta ja nautiskelemme iltaisin pehmeistä etelän illoista. Eikä nämä maisemat ja uima-allaskaan ole yhtään hullumpia. Kyllä tässä juhannuksen jos toisenkin voisi viettää.
Suomi raekuuroineen tuntuu jotenkin niin kaukaiselta vaikka Instagramiin ja Facebookkiin tulvivat kuvat siitä muistuttavatkin. Lapsetkin pysyvät kiinni ystävissään hyvin toimivan wi-fin kautta. Minulle riittää tämä ihana talo, hyvä seura, turkoosina hohtava meri ja hyvä ruoka ja viini.


Hyvää juhannusta ihanaiset, nautitaan itse kukin tästä keskikesän juhlasta omalla tavallamme!


No comments:

Post a Comment