Thursday, 29 June 2017

Sisustajan ja kenkäfriikin taivas - Palma

Palma de Mallorca on shoppailijan paratiisi, sanotaan. Itse olen vähän huononlainen shoppaaja tällaisilla matkoilla, sillä en yleensä koskaan osta mitään ensinäkemältä. Jos hankin jotain, teen sen harkiten ja ostan mieluummin vähän ja laadukasta kuin huojun ostosreissulta hotellille kädet ostoskasseista notkuen. Siitä huolimatta Palman kaupunki tarjosi inspiraatiota ja silmänruokaa monessa eri kattauksessa. 

Tänä päivänä globalisaatio on johtanut siihen, että samat merkit ja tuotteet löytyvät jokaisesta Euroopan suurkaupungista ja usein vähemmistöön jäävät paikalliset tuotteet ja merkit. Palmassa asiat ovat toisin: toki pääostoskaduilta löytyivät tutut muotimerkit kuten H&M, Zara ja Massimo Dutti, mutta enemmistössä ovat ainakin itselleni tuntemattomat ja kivat pienet putiikit. 

Sisustusputiikkien suhteen kaupunki tarjoaa jokaiseen sisustusmakuun jotain. Oma suosikkini oli Rialto Living, joka on yhden Gant-tuotemerkin alkuperäisen perustajan kädenjälkeä. Ruotsalaiset osaavat siis kaiken - myös Palmassa. Kaupan valikoimat olivat tosin hyvinkin kansainväliset eikä ruotsalaista tuotetta tainnut löytää liikkeestä etsimälläkään. Olisin voinut muuttaa myymälän yläkertaan ilman pienintäkään omantunnon tuskaa. Mielettömät sohvaryhmät ja kotoisa tunnelma kolmeen eri tyyliin. Makuuhuone katossänkyineen ja sohvineen ja matto-osasto, josta suomalainen voi vain unelmoida. Havaitsin jälkikäteen, että kamera ei ollut mukana putiikissa, joten kuvasaldoksi jäi vain Instan tarinoihin tallentamani videot. Kannattaa siis seurata blogiani siellä, kaikki kun ei tallennu tänne blogiin vaan ekstramateriaalia löytyy sieltäkin.

Santa Catalinan alueelta löytyy Palman design-alue. Siellä mm. BConnected-myymälästä löytyy tunnettuja eurooppalaisia merkkejä, kuten esim. tämä ihana Gervasonin Ghost sohva. Kyllä tuohon kelpaisi uppoutua.Kenkäkauppoja oli vieri vieressä sekä vanhassa kaupungissa että Avenue Jaime III varrella. Nappasin mukaani parit sandaalit. Kyseisen kadun sivukadulla oli ihana Bonaire4-siutustusliike, jonka huonekaluista olisin kelpuuttanut kotiini melkein kaikki.

Positiivista oli myös se, että kaupunki on suhteellisen kompakti kooltaan. Monessa suurkaupungissa saa kävellä jalat rakoille, mutta Palmassa kaikki on kävelyetäisyyden päässä. Ja sitten kun kaupunkikävelijän jalkaa alkaa pakottaa, voi sekä jalkojaan että silmiään lepuuttaa toinen toistaan viihtyisemmissä baareissa ja kahviloissa. 

Kaupunkilomailu vaati veronsa. Pohjois-Mallorcalle jäänyt maissipeltojen keskellä uinuva Pedron talo vei kuitenkin sydämemme. Eli jos Mallorcalle aiot, suosittelen yhdistelemään kaupunkilomaa myös muuhun lomailuun saarella. Autolla kun pääsee noin tunnista laidasta laitaan ja aidoimmillaan saaren tunnelman löytää Palman hälinän ulkopuolelta. Shoppialut tosin kannattaa houtaa Palman putiikeissa.2 comments:

  1. Upeita lomakuvia :) Mukavaa sunnuntaita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, samoin sinullekin! Oli vaikea valita kuvia, ettei tule liian pitkä postaus.

      Delete