Monday, 26 June 2017

Yhden ja sadan hatun tarinoita

Matkailun tarkoitus on irrottautua arjesta ja saada uusia kokemuksia. Joskus hyvin suunniteltuja ja joskus sattuman tuomia elämyksiä. Eilinen matkapäivämme lukeutui jälkimmäisiin. Joskus ne suunnittelemattomat elämykset ovatkin niitä parhaita.

Mallorcan saarella on toinen toistaan ihanampia rantoja. Matkalla Playa de Formentorille on mielettömän kaunis näköalapaikka, josta näkymät jylhille ympäröiville meren rannoille ovat kerta kaikkiaan huikeat. Pysähdys matkan varrella oli kaikkea muuta kuin suunniteltu, mutta sitäkin antoisampi.

Kuumuus rantapäivän jälkeen löi korville ja hattu päässä oli enemmän kuin tarpeen. Varsinkin kun tukka oli meriveden ja aurinkokäsittelyn jäljiltä kuin takkuinen olkituppo. Tiedätte varmaan tunteen - freessi olo rantapäivän päätteeksi.

Hatulle onkin ollut tällä reissulla tarvetta. Mallorcalla vallitsee poikkeuksellinen kuumuus - päivälämpötilat ovat olleet normaalin kesäkuisen lämpötilan yläpuolella 5-7 astetta, valisti meitä ystävämme Pedro. Mittari kipuaa päivisin noin 35 asteeseen ja kieltämättä käy välillä mielessä, että niistä voisi muutaman asteen lähettää Koto-Suomeen.
Hattuni on ollut niin kovassa käytössä täällä, että uusi on ollut jo koko reissun hakusessa. Täällä valikoimat ovat laajat ja jo 20-30 eurolla löytää ihania hattuja. Tai niin sitä luulisi. Perhe jo tuskailee hattumaniaani. Sitä oikeanlaista uutta ei tahdo löytyä millään. Kriteerit ovat jälleen kovat: pitää istua myös navakassa tuulessa päässä, luonnon materiaalia eikä kiinalaista paperihattua, sopivan muotoinen, kokoinen, värinen. You name it. Ja sata hattua on jo varmaan katsastettu, mutta ehkä se oikea tulee vastaan Palmassa. Wish me luck!


Toinen juttu on sitten se kuinka hatut saa nätisti lentokoneessa takaisin Suomeen. Mutta se on sitten sen ajan murhe. Toistaiseksi ainakin vanha hattuni saa levätä tuossa majapaikkamme naulakossa. Kunnes taas lähden ulkoiluttamaan sitä.Tyyli:
Hattu: Madridista, no brand 5€
Toppi: Abercombie
Laukku: LV
Hiukset: aurinko ja merivesi

No comments:

Post a Comment