Thursday, 13 July 2017

Kaupunkiparvekkeen stalkkeri

Silloin aikoinaan asunnon jahtauksen yhteydessä yhtenä valintakriteerinä uudelle kodille oli löytää huoneisto jugendtalosta parvekkeen kera. Se oli vaikea tehtävä, mutta riittävän pitkän metsästyksen jälkeen onnistui kuitenkin. Meillä parveke sijaitsee keittiön yhteydessä ja on osoittautunut oivaksi lisäksi kaupunkiasumiseen. Joskus aiemmin kirjoitin, että jouduimme tekemään kompromisseja parvekkeen saadaksemme, mutta kyllä se on ollutkin sen arvoinen.

Parveketta voi hyödyntää monella tapaa: ihanan aamiaisen nauttimiseen, auringon ottoon, grillailuun, viherpeukalona kunnostautumiseen ja päivällisen sulatteluun, ruuan jäähdyttämiseen, juhlajuomien viilentämiseen, saunajäähdyttelyihin. You name it. Mutta ei tänä kesänä. Tänä kesänä en ole kertaakaan istunut parvekkeella, olen grillaillut toppatakki päällä, kastellut kukat kädet kohmeessa. Pikainen piipahdus kukkasten ääreen, ruikkaus juurelle ja pako sisään. Ei vaan voi. Ehkä pitäisi kaivaa esille talvella hankkimani Shepherdin lampaantaljat ja villahuovat - josko niiden avulla pärjäisi. 

Tätä kirjoittaessani sade ropisee ikkunapeltiin ja lämpömittari näyttää Helsingissä 14 astetta. Yllä olevat kuvat on napattu eräänä aurinkoisena, mutta kylmänä aamuna. Tänä kesänä olen tuntenut itseni  lähinnä parvekestalkkeriksi, kun olen vain stalkannut lasin takaa parvekekukkia. Ulos ei ole juuri tehnyt mieli mennä.

Onneksi viikonlopuksi luvataan jo parempaa. Jospa parvekekausi alkaisi vihdoin.

No comments:

Post a Comment