Saturday, 15 July 2017

Kurkkaus mun Instan puolelle

Luin eilen artikkelin, jossa pohdittiin syrjäyttääkö some bloggaamisen. Onko ajan henki nyt selata nopeasti somen kuvavirtaa ja onko blogien aika jo ohi? Huomaan nimittäin itsekin klikkailevani paljon keveämmin kuvia Instan puolella ja laittavani sinne spontaanisti tarinaa ja kuvia kuin tekeväni blogipostauksia. 

Kiva, että päädyit tänne blogini puolelle, mutta jos haluat seurata tajunnanvirtaani Instan puolella tervetuloa seuraamaan siellä: @goldencupole. Tässä viime aikojen julkaisuja.

Kuvat vasemmalta oikealle: Katajanokan ihanat jugendtalot - saanko koskaan niistä tarpeekseni. Tallinnan upean rantaravintola NOA. Käy ihmeessä Tallinnan visiitilläsi. Jälkiruoka päivässä, pitää linjat kunnossa. Tbt viime kesään ja meidän Cannesin matkaan: räpylät ilmaan!

Yksi kuva ja pari sanaa Instaan. Se riittää. Mutta blogi vaatii jo paljon enemmän aikaa ja vaivaa. Kuvien muokkaus vie oman aikansa ja sitten pitäisi vielä olla jotain fiksua sanottavaakin kuviin liittyen. Insta puolestaan antaa anteeksi kuvien joskus kehnomman laadun, sillä kuvat ovat kuitenkin sen verran pieniä, että se ei haittaa vaikka olisikin hiukan rakeisuutta tai epätarkkuutta. 

Blogipostaus puolestaan ei anna mitään ilman hyvien kuvien JA hyvän tekstin kombinaatiota. Luulen, että jatkossa tarvitsemme molempia. Ainakin itse huomaan toisinaan seuranneeni jotain IG-tiliä ja kun havaitsen tiliin liitetyn blogi-linkin saatan hyvinkin siirtyä seuraajaksi blogin puolella. Harvemmin käy päinvastoin.

Minulle bloggaaminen on ollut vain harrastus joka kasvoi valokuvaamisen ympärille. Jotta kuvaamiseen tulisi jotain ambitioita, piti luoda blogi, jokin foorumi, missä niitä kuvia julkaista. Samalla kun takaraivossa tykytti ajatus siitä, että tietyt laatukriteerit täyttyvät kun kerran julkaisen ne kaiken maailman nähtäväksi, tuli kuvaamisesta oikeasti harrastus. Eli aion jatkaa näiden kahden hevosen ajamista rinnakkain: IG tiheämpään tahtiin ja blogi inspiraation mukaan.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!


No comments:

Post a Comment