Monday, 3 July 2017

Live. Breath. Blue.

Lienee aika kaivaa lääkekaapista kuumemittari esiin. Kotimme sisutukseen on ilmestynyt sinistä. Olen tähän saakka yhdistänyt sinisen sisustuksen merihenkiseen tai jollakin tavalla romanttiseen tyyliin. Tiedättehän: sinikukkaiset tapetit ja sini-puna-valkoiset sisustustekstiilit. Eikä niissä mitään vikaa, mutta omaan kotiini on ollut vaikea kuvitella mitään sinistä. Ennen kuin nyt.
Hurahdimme hankkimaan kotiin sinisävyisen taulun. Ja jotta se istuisi kodin ilmeeseen olematta ihan irrallinen osa sisustusta päätimme (Huom! me-pääte verbissä. Meillä sisustushommat eivät onnistu ilman miehen mielipidettä ja puuttumista valintoihin.) lisätä sisustukseen jotain sinistä. Mallorcan matkan sisustuskaupoista löytyikin oiva apu tähän pulmaan. Olohuoneen sohva sai somistukseksi uudet tyynyt. 

Ihan tummansininen yksivärinen samettityyny (kyllä, joka kodista kuuluu löytyä jotain samettista nyt) on Espoon Cobellosta. Tuo Cobellon tyyynpäällinen oli varsin edullinen: 13€. Muut tyynyt matkasivat Suomeen Rialto Livingistä Palma de Mallorcalta. Ja itse asiassa yksi sieltä hankittu IKAT-kangas on vielä silkkipapereissaan odottamassa ompelijan käsittelyä. Se liittynee joukkoon myöhemmin. Tykkään kerätä kotiin sisustukseen juttuja, joilla on oma tarina takanaan. Olohuoneen halkokori on Italian Champolucin Alppimatkalta, tyynyt Palmasta, jne. 

Saimme muuten oivan vinkin Rialto Livingin myyjältä. Tyynynpäällisen sisään kannataa aina laittaa kokoa isompi sisätyyny. Siten tyynyt säilyvät pulleina ja kuohkeina. Meillä kun ainakin tuppaa sohvan koristetyynyt aja nmyötä litistymään niin, että jonkin ajan päästä tyynyt näyttävät ryhdittömiltä ja nuhjuisilta. Tällä kertaa laitoin noihin 50x50 tyynyihin ihan tavallisen 50x60cm untuvatyynyn. Ja 45x45 tyynyyn 50x50 sisuksen. Hyvin toimii. Kokeile vaikka.

Varsinainen liikkeelle paneva voima, taulu, ei ole vielä kotiutunut näyttelystä, joten en saanut sitä mukaan tähän kuvakavalkaadiin. Eikä oikeastaan olla edes lopullisesti päätetty mihin kohtaan taulu ripustetaan. Mutta aikanaan sekin varmaan ilmestyy näihin postauksiin. Sitä odotellessa, hyvää alkanutta viikkoa.

No comments:

Post a Comment