Tuesday, 22 August 2017

Jugendtalon pariovet

Eräs suosikkipaikoistani kotona on meidän työhuoneen sohva. Istuskelen siinä usein iltaisin ja joko katson läppäriä tai vilkuilen puolihuolimattomasti telkkaria. Meillä tv.n katselu on vähentynyt dramaattisesti viime vuosina ja lapsetkin löytävät viihteensä nykyään ihan jostain muualta kun telkkarista. Tuijottelevat Instaa, Netflixiä ja Youtubea laitteistaan huoneissaan.

Yksi suosikkielementeistä täällä meillä kotona ovat nämä pariovet, jotka yhdistävät työ- ja olohuonetta sekä olohuonetta ja poikamme huonetta. Ovet ovat ihan alkuperäiset, takana jo ikää kunnioitettavat yli 113 vuotta. Tässä sitten istuskelen kamera tavallisesti käden ulottuvilla ja kuvaan tuota näkymää harva se päivä. Kun katson näitä kuvia, mietin nousisivatko ovet paremmin esille, jos seinät olisivat tummemman väriset. Mutta se operaatio taitaa jäädä tekemättä ihan siitä syystä, että haluamme säilyttää huoneen päävärityksen hyvin vaaleana. Suomen pimeät vuodenajat painavat puntarissa tässäkin asiassa.

Tuo Gubin Grasshopper jalkalamppu valaisee olohuoneen sohvaperunan lukuhetkiä ja viime vuoden (vai oliko se peräti toissa vuonna - time flies) Asuntomessuilta hankittu Meridianin sohva on osoittautunut loistohankinnaksi. 
Lue lisää tarinaa ovista täältä

No comments:

Post a Comment