Tuesday, 8 August 2017

Keltainen Huvila

Tälle viikolle on luvattu mainiota kesäsäätä. Hyppää siis laivaan ja lähde retkelle saareen Espooseen. Espoon Vasikkasaaren Gula Villanin ravintola on nappivalinta kauniina kesäpäivänä - ainakin jos sinulla on malttia odottaa ruoka-annostasi hetkinen. Paikka on nimittäin aika suosittu juuri sellaisina päivinä kun sinäkin haluat mennä sinne. 

Lähdimme perheen kanssa eräänä kuumana (kyllä, silloin oli kuuma sillä minäkin tarkenin shortseissa!) kesäpäivänä veneretkelle. Koska sattumoisin oli jälleen kerran tosi tuulinen päivä emme viitsineet lähteä seikkailemaan kovin kauas veneellämme. Siksi lyhyen venematkan päässä sijaitseva Gula Villan oli oiva valinta. Onneksi olimme nauttineet lounaan jo muualla, sillä Villan terassi oli totuttuun tapaan tupaten täynnä. Mutta jälkiruokaa teki kuitenkin mieli. Mikäpä parempaa kuin köyhät ritarit runsaalla hillolla ja kermavaahdolla. Tällä kertaa kävi hyvä tuuri: venepaikka löytyi pienen odottelun jälkeen, samoin pöytä ja ritaritkin kiikutettiin pöytäämme kohtuullisen odottelun jälkeen.

Ihana paikka sanon minä.Saaren läpi kulkee leveä kävelytie, joka yhdistää uimarannan ja nurmikentän sekä Gula Villanin ja venesataman. Sieltä löytyi tämä kiva kyltti:


Ja kuten mainitsin, sain vihdoin Suomessakin shortsit jalkaan.

Ei luovuta kesästä vielä vaikka onkin elokuu. Lämpimiä kesäpäiviä!2 comments:

  1. Kauniit on maisemat! Ehkä eniten Helsingistä (ja Espoosta) kaipaankin tuota rannikkoa ja saaristoa. Vaikka nytkin asumme rannikkokaupungissa, Helsingin rannikko kallioineen ja saarineen on vain niin erilainen ja "avarampi" nykyiseen verrattuna. Luonnollisesti myös tällaisia retkikohteita palveluineen on siellä enemmän kuin täällä pienemmällä paikkakunnalla. Oma vene on tullut viimeaikoina haaveisiin takaisin, sille voisi löytyä käyttöä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, vene avartaa elinympäristöä myös kivasti kesällä. Me pörrätään sillä lähiseudun saariin irti arjesta. Ja joo Helsinki ja Espoo on ihania kesällä.

      Delete