Saturday, 16 September 2017

Unelmakämppä meille

Harvoin postailen tänne muita kuin omia kuviani, mutta joskus on vaan pakko. Instagram tulvii upeita kuvia, mutta harvemmin sellaisia, että pitäisi lähteä tarkemmin tutkimaan, mitä jonkun kuvan taustalta löytyy. Näin ainakin itselläni. Tai toisinaan näen kuvia, joiden taustoista ja kuvatusta kohteesta olisi kiva tietää enemmänkin, muuta kuvan lähde puuttuu. Tänään flunssaisen lauantain iloksi törmäsin upeaan kuvaan jugendtalon huoneistosta. Neljä huonetta jonossa ja pariovet niiden välissä. Tiedättehän sellaisen "Rum i fil" niinkuin ruotsalaiset tapaavat sanoa. Itse kutsun sitä ainakin sillä "huoneet pötkössä" niinkuin tuossa joskus taannoin postailin. Tämä IG-kuva kuitenkin herätti mielenkiintoni ja löysin meille unelmien kodin Tukholman Vasastadenista.
Ruotsalaiset ovat ihan hulluna noihin kipsikoristeisiin. Niillä kuorrutetaan oven päälliset ja katonrajat kattoroseteista puhumattakaan. Ja minä rakastan niitä, vaikka joskus tuo ruotsalaisten into ampuu vähän överiksikin. Ja nykyään kai aika moni noista "kipsi"koristeista tehdään ihan jostain muusta kuin kipsistä, mutta kauniita ne ovat silti. Ainakin jos siihen rinnalle kalusteisiin lisää jotain modernia.Ja tietysti unelma-asuntoon kuuluu ikioma walk-in-closet niinkuin tässä. Erikoisuutena se, että tässä vaatehuoneessa on kaksi ikkunaa. Ja kalanruotoparketit ovat tietysti aika korkealla omalla toivelistallani.Kylppärin tyyli puhuttelee myös minimalistisella touchillaan. Ainoa miinuspuoli nuo lavuaarin alta näkyvät valkoiset muoviputket. Olisin kyllä itse laittanut teräksiset.  Eteisessä on käytännöllinen laattalattia ja jopa hitusen galleriamainen tunnelma vaikka se ei suuren suuri olekaan. Laitetaan tähän vielä kolme toimivaa tulisijaa ja harmaa keittiö sekä ainakin minun mielestäni loistava pohjaratkaisu, niin paljon muuta ei tarvita. Loput kuvista löydät täältä.

Ai niin, mehän asutaan jo meidän unelmien kodissa niin eihän meidän enää tarvitse muuttaa mihinkään. Mutta ainahan voi unelmoida.

Tunnelmallista lauantaita!

No comments:

Post a Comment