Saturday, 7 October 2017

Solmussa parvekekuvien kanssa

Valokuvaaminen on ollut harrastukseni jo vuosia - milloin enemmän ja milloin vähemmän. Osa kuvausharrastustani on kuvien käsittely. Toissa vuonna latasin koneelle kokeilumielessä Photoshopin tai Lightroomin, en kuollaksenikaan muista kumman, mutta tuskailtuani aikani hankalan käytettävyyden kanssa luovutin. Noiden sijaan olen käyttänyt koko bloggailu-urani (hah, hah...ura) aikana pääasiassa Picmonkey-nimistä ohjelmaa, jolla olen saanut muutettua kuvat sopivan kokoisiksi ja lisättyä terävyyttä ja valotusta. Se onkin ollut helppo ja laadukas ohjelma ja kaiken lisäksi ilmainen. Mutta ei ole enää. Aiemmin osa ominaisuuksista oli ilmaisia, mutta nykyään koko ohjelma on maksullinen. Tai saa sillä toki kuvat muokattua, mutta ei enää tallennettua. Harmin paikka.

Kuvasin tässä eräänä päivänä parvekkeelle istuttamiani syysistutuksia. Kesäkukat saivat kyytiä ja parveke sai uuden freessin ilmeen muutamalla aitokanervalla ja hopealangalla. Tykkään tällaisista simppeleistä kombinaatioista. En kaipaa niinkään väriä. Tällä pärjää jo pitkälle talveen.Mutta tuo Picmonkeyn maksullisuus tökki sen verran, että kuvat jäivät pyörimään koneen uumeniin ja odottamaan ratkaisua tähän dilemmaan. Kunnes aikani googlattuani keksin ratkaisun. Jeee! Befunky-niminen ohjelma on aika samankaltainen kuin Picmonkey ja sillähän tämänkin postauksen kuvat on muokattu. Elämä jatkuu: Picmonkey kuopattu ja kuvat Befunkyllä muokattu. Kuvasolmut siis avattu ja postailut jatkuu. Onko sinulla hyviä vinkkejä kuvankäsittelyohjelmiin?
Ihanaista viikonloppua!


1 comment:

  1. Ihanaa kiitos!! Meinasin alkaa repiä tukkaa päästäni kun olen pitänyt pidemmän bloggaustauon ja sillä välin luotettava picmonkey on muutettu maksulliseksi.. täytyy käydä kokeilemassa tuota befunky-ohjelmaa, suuret kiitokset!

    ReplyDelete