Tuesday, 10 October 2017

Viherkasvit seinälle

Tyttäremme huone rakentuu pala palalta. Turha hosua liikaa, sillä oikeastaan tällainen sisustaminen pitkän kaavan mukaan on ihan hauskaa. Koko ajan on jotain pohdittavaa. Miten tylsää olisikin suhauttaa joka kulma ja nurkka valmiiksi kertaheitolla. Nyt olin  päässyt sihen vaiheeseen, että seinille piti saada jotakin eloa. Mietin kauan ja hartaasti mikä kestäisi aikaa ja mihin ei kyllästyisi.

Eräällä lyhyellä työvisiitillä Tukholmaan ehdin kurkata tanskalaisen Illums Bolighusin sisään. Kyllä, tällaisia ne työmatkat ovat - kokonaiset viisi minuuttia oli aikaa. Käytin sen enemmän kuin tehokkaasti. Nykyisellään liike sijaitsee jättimäisen Mall of Scandinavia uumenissa toisin kuin aikaisempi liike, jolla oli auvoinen paraatipaikka NK -tavarataloa vastapäätä. Tykkäsin aiemmasta myymälästä paljon enemmän, mutta nyt oli koluttava läpi tämä kun se oli siinä käden ulottuvilla. Kiinnitin huomioni juliste valikoimaan ja  iskin silmäni kauniisiin kasviaiheisiin tauluihin. Bongasin tietysti heti mistä kauniit kehystetyt julisteet ovat peräisin.

Niinpä sitten kotiin päästyäni päädyin tilaamaan Papercollective-nimisestä nettikaupasta nämä kaksi kaunista ja mielestäni aika ajatonta taulua. Ja tiedättekö mitä? Ne ovat suomalaisen Riikka Kantinkosken kuvaamia kasveja. Kyllä, juuri hänen, joka yhdessä parin muun kanssa julkaisi vastikään sen ihanan "Green Home Bookin". 

Kannattaa kurkata tuonne Papercollectiven sivuille, siellä on vaikka mitä ihanaa. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos, enkä ole saanut tilaamistani tauluista alennusta.Nuoren neidin huone:

Taulut                     Papercollective
Sänky                     Matri
Tuolit                      Vitra
Yöpöytä                  By Lassen
Yöpöydän lamppu    Tolomeo
Työpöytä                 Ikea
Työpöydän lamppu   Ikea
Matto                      Linie Design

No comments:

Post a Comment